Casselbrant Häst och Musik

Start | Om... | Aktiviteter | Hästarna | Musik | Backgården | Bilder | Kontakt


Hästarna

 


Valle

Valle

Nordsvensk brukshäst, född 2008
e. Viking
u. Lissy
ue. Sand

Valle och Lena var med på forresan från Leksand till Stockholm, Globen november 2012 och Sommarforan från Moheda till Tingsryd sommaren 2014. Han rids och körs, arbetar i skogen, på åkrar och går olika uppdragskörningar, både i enbet och par. Han är en riktig klippa i verksamheten.


Backgårdens Isa

Backgårdens Isa

Nordsvensk brukshäst, född 2010
e. Sand
u. Lotta
ue. Bristol

Isa är en härlig häst. Mycket social och nyfiken. Hon tar gärna hand om nya hästar som kommer till gården och flocken. Hon rids och körs både enbet och par. Ett kännetecken för Isa är det lilla hjärtat på mulen.


Vippen

Vippen

Nordsvensk brukshäst, född 2009
e. Pegasus 1917
u. Vinna
ue. Våd 1908

Vippen flyttade till oss sommaren 2016. Då hade han varit utbildningshäst på Kuskutbildningen vid Ridskolan Strömsholm. Han går med som turridningshäst där han är väldigt omtyckt och han ska jobba som parhäst tillsammans med Valle men även ha egna uppdrag i all körning. Vippen har behövt tid på sig att landa på ny plats och nu är han lugn och fin vid arbete. Hans största favorit i flocken är Isa.


Vera

Vera (Nasa)

Gotlandsruss, född 2011
e. Satellit
u. Osa
ue. Göte

Vera har varit hos oss på inkörning och kom tillbaka för att jag så gärna ville låna henne. Är fodervärd på obestämd framtid, just nu. Go liten häst med en del egna åsikter. En riktig liten arbetsmyra som gillar att jobba i skogen. Används i både körning och ridning.


Hauk

Qveiars Hauk

Gotlandsruss, född 2008
e. Vidar 521
u. Bläcku
ue. Timon 533

Hauk kom till oss i november 2016. Han har också gått som utbildningshäst på Kuskutbildningen vid Ridskolan Strömsholm. En pigg och glad liten ponny som är med på turridningar och annan ridning men körs också, både i arbete och motionskörning med vagn. Han är körd för det mesta och mycket i par. Han tycker också om att vara med som handhäst både vid ridning o körning. Hauk och Vera går i en egen hage och där är det Hauk som bestämmer. Men dom är riktigt goa vänner och trivs bra ihop.


Magne

Magne

Nordsvensk brukshäst, född 2016
e. Max 2041
u. Backgårdens Isa
ue. Sand 1888

Magne är Isas första föl. Han kom till världen en fin dag i början av juni. Orädd och självständig redan från första dagen, en trevlig individ som håller på att utforska världen. Magne gillar att busa o leka med Tal. För att i nästa stund ligga och vila bredvid varandra eller äta mat.


Tal

Tal Vulkan XVIII

Noriker, född 2015
e. Tarent Vulkan XVII
u. Diana
ue. Pass Vulkan XVI

Tal kom till Sverige när han var ca sex månader, hamnade så småningom i Falun och är nu hos oss som foderhäst sedan september 2016. Vi har påbörjat utbildningen till att bli både körhäst och ridhäst. Dessutom är han med som handhäst vid ridning o körning. Tal är lite bekväm av sig och när han tycker det blir lite för jobbigt att vara handhäst lägger han i handbromsen. Men vid tömkörning är han pigg o framåt. Han gillar att busa och leka med Magne.


Några av våra tidigare hästar kan du läsa om här

 


© Lena och Elin Casselbrant