Casselbrant Häst och Musik

Start | Om... | Aktiviteter | Hästarna | Musik | Backgården | Bilder | Kontakt


Tidigare hästar

 

Dessa hästar finns inte längre kvar hos oss

 


Lotta

Lotta

Nordsvensk brukshäst. Född 2002, död 2017
e. Bristol
u. Rana
ue. Hilmer

Lotta var med från starten och har varit en stor del av verksamheten. Hon avled efter en fölning. Hon har tävlat i brukskörning, bruksridning och skogskörning på DM och SM och hon var även med i Dalakadriljen som var till Globen 2006. Hon har ridits och körys i allt arbete på gården och i verksamheten, både enbet och par.
Lotta har fått fem föl.


Backgårdens Isa

Backgårdens Isa

Nordsvensk brukshäst, född 2010
e. Sand
u. Lotta
ue. Bristol

Isa är en härlig häst. Mycket social och nyfiken. Hon tar gärna hand om nya hästar som kommer till gården och flocken. Hon rids och körs både enbet och par. Ett kännetecken för Isa är det lilla hjärtat på mulen.


Tal

Tal Vulkan XVIII

Noriker, född 2015
e. Tarent Vulkan XVII
u. Diana
ue. Pass Vulkan XVI

Tal kom till Sverige när han var ca sex månader, hamnade så småningom i Falun och är nu hos oss som foderhäst sedan september 2016. Vi har påbörjat utbildningen till att bli både körhäst och ridhäst. Dessutom är han med som handhäst vid ridning o körning. Tal är lite bekväm av sig och när han tycker det blir lite för jobbigt att vara handhäst lägger han i handbromsen. Men vid tömkörning är han pigg o framåt. Han gillar att busa och leka med Magne.


Runa

Runa

Nordsvensk brukshäst, född 2015
e. Bäckens Brolle
u. Lotta
ue. Bristol

Runa är Lottas fjärde föl och flyttade i augusti 2016 till en ny ägare i Våmhus/Orsa.


Valle

Valle

Nordsvensk brukshäst, född 2008
e. Viking
u. Lissy
ue. Sand

Valle och Lena var med på forresan från Leksand till Stockholm, Globen november 2012 och Sommarforan från Moheda till Tingsryd sommaren 2014. Han reds och kördes, arbetade i skogen, på åkrar och olika uppdragskörningar, både i enbet och par. Han var en riktig klippa i verksamheten.


 


© Lena och Elin Casselbrant