Casselbrant Häst och Musik

Start | Om... | Aktiviteter | Hästarna | Musik | Backgården | Bilder | Kontakt


Backgården

Backgården

I byn Nås, utanför Hedemora ligger Backgården fint belägen vid Luståns utlopp i Dalälven. Gården är från slutet av 1800-talet med boningshus, bagarstuga och uthus. Här bor Anders och Lena tillsammans med sina djur; Nordsvenska brukshästar, får, hund och katt.

Anders arbetar som entreprenör inom väg och maskinbranchen. Han har ägnat en stor del av sitt liv åt att fara runt på vägarna i vårt avlånga land i mer eller mindre stora fordon. Han är också rallyåkare med många mil bakom ratten och älskar att sladda.

Lena har jobbat med barn och musik inom sjukvård, barnomsorg och skola i många år. Hennes stora intressen är nordsvenska brukshästar och musik.

 

Vi hyr ut vår bagarstuga som har 6 bäddar (ev. fler med madrass på golvet). Självhushåll eller enligt önskemål.

Vi erbjuder turer med häst och vagn/släde samt uteritter på våra nordsvenska brukshästar. Allt ifrån en timme till flera timmars turer, bl.a. på lederna i Bergsmansbygd.
Möjlighet finns till båt och fiske i Dalälven och vi har snöskotrar för uthyrning.
Det är även ca 5 mil till bra skidåkning vid Romme Alpin.

Eller varför inte passa på att lära dig grunderna i hästhantering, ridning och körning med häst under en helg eller vecka hos oss.

Du kan också ta dig med egen bil eller till fots från vår gård ut på Bergsmansbygdslederna. För mer info om lederna och vad som finns att se av gammal kulturhistoria, se www.bersmansbygd.se. Hos oss kan du köpa karta över lederna och säsongskort för ridning på lederna.
Vill du ut och rida på lederna med egen häst erbjuder vi övernattning för ryttare och häst i hage.

Just nu erbjuder vi en upplevelse med det lilla extra: Boka boende och slädtur med facklor och grillning.

Kontakta oss för frågor och bokning.

 

Några bilder inifrån stugan: (klicka på bilderna för att se dem större, eller bläddra med pilarna)

  

 


© Lena och Elin Casselbrant