Casselbrant Häst och Musik

Start | Om... | Aktiviteter | Hästarna | Musik | Backgården | Bilder | Kontakt


Om Lena

Lena

 

När jag som liten flicka gick trallande över åkerlapparna på Sjögård, utanför Gnesta, visste jag att djur och natur var viktiga delar i mitt liv. Det blev mycket arbete i ladugården och att hjälpta till med sysslorna och djuren. Särskilt mycket ompyssling fick fjordingen Pontus som jag även red på ibland. Att åka hölass i solvärmen och känna doften av nyslaget hö var en favorit, liksom att gå i plogfårorna på hösten, höra måsarnas skrik, känna den höga klara luften och njuta av sol eller regndis.

Musiken har även den alltid varit en viktig del av mitt liv. Jag har spelat fiol, gitarr och sjungit mycket ända sen jag var liten. Efter gymnasiet och utbildning med barn har jag utbildat mig till Musikhandledare. Efter avslutad utbildning har jag jobbat med musik och barn i många år. Jag har också haft barnkör och är nu körledare för Nåskören i Hedemora.

Efter många år med olika sysslor har en stor längtan och dröm tagit form; att kombinera mina intressen för djur, natur och musik.
Ur den här drömmen har företaget Casselbrant Häst och Musik tagit form.

Casselbrant Häst och Musik är företaget som förmedlar känslan av det trygga och fridfulla, men också det kraftfulla.
 

***

I november 2012 fick Valle och jag den fantastiska möjligheten att vara med på forresan som gick mellan Leksand och Globen i Stockholm. Vi var 8 ekipage med nordsvenska brukshästar och dölehästar, varav 6 st godkända hingstar, som gick 33 mil för att vara med på Globen Horse show. En mäktig upplevelse!

Jag har under 2013 gått en kuskutbildning i brukshästkörning på Ridskolan Strömsholm. En 40 veckors yrkeshögskoleutbildning. Kurserna vi läst är körhästens utbildning, yrkesmässig körning, körning, hästturism, hästkunskap, företagsekonomi, anläggningsvård och LIA-lärande i arbete.
Kursen har gett mig en större insikt och bredare kunskap i körning med häst.

Jag har även tilldelats Hedemora kommuns kulturstipendium 2013 för mitt arbete som körledare för Nåskören och för det jag gör med mina hästar tillsammans med sång och musik. Ett fint pris att få ta emot!

 


© Lena och Elin Casselbrant